بایدها و نبایدهای سفتههای بابت حُسن انجام کار
محمد مهاجری ، مدرس دانشگاه و وکیل پایه یک دادگستری هستم. موضوع ما سفته تضمین یا سفته بابت حسن انجام کار است.
بسیاری از کارگران وقتی میخواهند به محلکار بروند و در جایی مشغول به کار شوند، کارفرما از آنها سفته میخواهد که بعضاً مبالغ سنگینی، حتی تا چند صد میلیون تومان، هستند. اینجا کارگر نگرانیهایی پیدا میکند.
سؤال این است که آیا باید سفته را بدم یا اگر این سفته را بدهم، آیا مشکلات حقوقی برای من ایجاد خواهد شد یا خیر؟
با رعایت نکاتی که در ادامه میآید، میتوانیم مشکلات حقوقی این موضوع را کاهش دهیم و سفته تضمینی را به کارفرما ارائه کنیم تا شغل خود را از دست ندهیم.
نکته اول این است که روی خود سفته عبارت “جهت تضمین حسن انجام کار” درج شود. همچنین، سفته باید دارای سررسید باشد. شماره و صفحات قرارداد کار ما حتماً باید در سفته ذکر شود که این صفحات مرتبط با قرارداد هستند.
مواردی که کارفرما میتواند از این صفحات استفاده کند نیز باید بهروشنی ذکر شود. به این معنا که تنها در صورت خرابی دستگاههای الف و ب، کارفرما میتواند این سفتهها را اجرا بگذارد و این حق را بهصورت مطلق نخواهد داشت.
نکته پایانی این است که زمانی که رابطه کاری با کارفرما به پایان رسید، حتماً باید کارفرما بعد از یک مدت معقول، این سفته را به ما برگرداند. اگر کارفرما این کار را نکند، از لحاظ حقوقی میتوانیم آن را مطالبه کنیم و حتی در شدیدترین حالت، با عنوان خیانت در امانت از کارفرما شکایت کنیم.
با رعایت این نکات، میتوانید خطرات ناشی از سفته تضمینی را کاهش دهید و با افزایش آگاهی حقوقی خود، مشکلات حقوقی کمتری داشته باشید. با رادیو پیام بهروز باشید.