من محمد مهاجری ، مدرس دانشگاه و وکیل پایه یک دادگستری هستم. موضوعی که میخواهم با شما در موردش صحبت کنم، « مستثنیات دین » است؛ یعنی استثنائاتی که برای پرداخت دین وجود دارد.
قانون جدید مستثنیات دین
از نظر حقوقی، اگر کسی به دیگری دینی داشته باشد، حتماً باید این دین را بپردازد. اگر شخصی شکایت کند و بخواهد این پول را بگیرد، طرف مقابل میتواند ادعای «اعسار» کند. اعسار از «عسر و سختی» و «تنگدستی مالی» ناشی میشود. در حقیقت، من مدعی میشوم که اگرچه طرف مقابل حق دارد، اما من در حال حاضر امکان پرداخت این پول را ندارم.
اگر من اموالی داشته باشم، طرف مقابل میتواند آن اموال را به نفع خودش توقیف و بازداشت کند و پس از آن از طریق مزایده به حق و حقوق خودش برسد. طبق قانون، یک سری از اموال هستند که امکان توقیف آنها توسط طلبکار وجود ندارد. این اموال را «مستثنیات دین» مینامیم؛ یعنی استثنائاتی که بابت دین، حق توقیف آنها را نداریم.
به عنوان مثال، منزل مسکونی که من در آن زندگی میکنم، اثاثیه زندگیام، مواد غذایی، ابزار و وسایل و تجهیزات کسب و کار، تلفن و مبلغی که بابت ودیعه مسکن به صاحبخانهام پرداخت میکنم، جزو اموال مستثنیات دین هستند. یعنی هیچ کسی نمیتواند آنها را توقیف کند.
آگاهی حقوقی خودتان را افزایش دهید تا مشکلات حقوقی کمتری داشته باشید.