من محمد مهاجری ، مدرس دانشگاه و وکیل پایه یک دادگستری هستم. یکی از موضوعاتی که در دعاوی حقوقی و ملکی بسیار رایج است، انتقال مال به صورت صوری میباشد. باید بدانیم که معاملههای صوری از نظر حقوقی و قانونی باطل بوده و هیچ اثری در انتقال ندارند.
پرسش این است که چگونه میتوانم اثبات کنم که معامله صوری بوده و باطل است؟ پاسخ این است که اثبات صوری بودن معامله واقعاً کار دشواری است. اما اگر در نتیجه این معامله هیچ واریزی به فروشنده انجام نشده باشد، این یکی از قرائن صوری بودن است. همچنین، اگر خریدار ملک بههیچوجه تصرف نکرده و کلید منزل را دریافت نکرده باشد، این نیز میتواند نشانهای از صوری بودن معامله باشد.
برای اثبات صوری بودن معامله، باید به سراغ امارات و قرائن برویم؛ یعنی شواهد و قرائنی که نشاندهنده این است که اصلاً هیچ معاملهای انجام نشده است. عمدتاً در معاملات صوری، مبلغ ثمن معامله نیز غیرواقعی است؛ بهعنوان مثال، ملکی که پنج میلیارد تومان ارزش دارد، به مبلغ یک میلیارد تومان معامله میشود و هیچ پولی رد و بدل نمیشود. همچنین، همانطور که گفته شد، خریدار هیچگونه تصرفی ندارد.
اگر با چنین موضوعاتی مواجه شدید، حتماً باید دادخواست اعلام بطلان مبایعهنامه را به دادگاه بدهید و از دادگاه بخواهید به این موضوع رسیدگی کند. آگاهی حقوقی خود را افزایش دهید تا مشکلات حقوقی کمتری داشته باشید. با رادیو پیام به روز باشید.