قوانین حمایت از مستاجران در کشورهای مختلف
در کشور ما با توجه به اینکه نرخ رشد قیمت مسکن، نرخ بالایی است، موضوعاتی بین مستاجر و موجر اتفاق میافتد. این موضوع، منجر به متضرر شدن مستاجر خواهد شد. یعنی در حقیقت صاحبخانهها در طول هر سال، قیمت ملکشان جابهجا میشود و افزایش پیدا میکند و از سمت دیگر، قیمت اجارهبها را افزایش میدهند. این موضوع منجر به عدم امنیت مستاجر در خصوص مسکن و ماوایی که دارند، خواهد شد.
افزایش اجاره بها در کشورهای مختلف
در خیلی از کشورها، راهکارهای مختلفی برای حمایت از مستاجرها گذاشتهاند. مثلا در اسپانیا، ممنوعیت افزایش مبلغ پول پیش تا پنج سال وجود دارد. یعنی راهکار عمده، اجارههای بلند مدت است. قرارداد اجاره سه سال، چهار سال و دو سال هست. در سوئد هم به همین صورت افزایش اجاره بها بیش از نرخ قانونی ممکن نیست. در کشور آلمان، امکان افزایش پانزده درصدی اجاره بها بعد از سه سال وجود دارد. فیلیپین، حداکثر سقف افزایش سالیانه اجاره بها، یازده درصد است. در پرتقال، تمدید قرارداد به صورت سه ساله است و بعد از پایان یک سال، قرارداد به صورت خود به خود تمدید میشود.
به هر حال، کشورهای مختلف در خصوص اجارهبها راهکارهایی رو اتخاذ کردهاند. در کشور ما به نوعی صاحبخونه هم با افزایش قیمت ملک، خودشان را صالح بر این میدانند که قیمت اجاره ماهیانه ملک خود را افزایش دهند. از طرف دیگر، منی که مستاجر هستم، توانایی پرداخت اجارهبها را ندارم و گاهی در تمدید قراردادهاشون با مبالغ افسار گسیخته مستحضر میشوند. امیدواریم دولت راهکاری را اتخاذ کند که منجر به حمایت بیشتر از مستاجر شود.