چگونگی وکالت دادن
اگر بخواهیم به شخصی وکالت دهیم، در وکالتنامه به چه مواردی باید دقت کنیم؟
پاسخ: در وکالت دادن باید بدانید که دقیقا چه اختیاراتی را به وکیل خود واگذار کنید. هر اختیاری به عنوان مثال فروختن یا خرید یک ملک یا خودرو یا انجام دادن یک کار اداری مثل اخذ پایان کار یا صورت مجلس تفکیکی در ملک خودتان یا موارد مشابه، حتماً باید به صورت جزئی به اختیارات وکیل اشاره کنید.
زیرا ممکن است که شخص به آن سازمان یا اداره مراجعه کند و با این ایراد مواجه شود که صراحتاً به جزئیات اختیارات وی اشارهای نشده است.
مثلاُ اگر میخواهید به کسی وکالت فروش ملک دهید، حتما باید وکالت در اخذ ثمن یعنی مبلغ معامله را هم ذکر کنید. یا این که تصحیح کنید که وکیل حق گرفتن ثمن را ندارد. یعنی حتماً باید ثمن معامله به شما، پرداخت شود.
نکته بعدی این است که حتما باید دقت نمایید وکالت قابل عزل باشد. یعنی شما میخواهید وکیل بلاعزل بدهید یا خیر؟ این بدان معناست که دیگر نمیتوانید وکیل خود را عزل کنید. یا میخواهید که حق عزل را برای خود قائل شوید؟
نکته سوم، قابلیت توکیل به غیر است. یعنی باید ببینیم که میخواهیم فقط این شخص، کار موردنظر را انجام دهد یا وی بتواند در زمان نیاز به دیگری وکالت دهد که آن کار را انجام دهد.
شاید این سوال برای شما پیش بیاید که وکالت بلاعزل چیست؟ در ادامه به این مورد میپردازیم.
وکالت بلاعزل چیست ؟
وکالت بلاعزل، عقد وکالتی است که به موجب آن، موکل، اختیاراتی را به وکیل واگذار کرده و حق عزل یا برکناری او را نیز از خود، ساقط نموده است. وکالت بلاعزل عام و خاص، انواع وکالت بلا عزل هستند. سوء استفاده از اختیارات و دشواری برهم زدن عقد وکالت و برکناری و عزل وکیل، از خطرات اعطای این نوع از وکالت می باشد.