محاسبه تاخیر تادیه

محاسبه تاخیر تادیه | بهترین وکیل تهران

محاسبه تاخیر تادیه

در برخی از پرونده‌ها، شخص صادرکننده چک بعد از بیست یا سی سال با یک شاکی مواجه می‌شود که حتی او را نمی‌شناسد و چکی هم در دست او دارد. مبلغ آن چک هم مثلاً ۱۰ الی ۲۰ میلیون تومان بوده که از دهه هشتاد مانده است. بعد از رسیدگی دادگاه در مرحله اجرای حکم، مبلغ بدهی شخص چند صد میلیون تومان و گاهی زیاد می‌شود. 

شخص صادرکننده چک از ما سوال می‌کند این چه قانونی است که فرد در آن زمان چک را مطالبه نکرده و چندین سال نگه داشته و در حال حاضر هم مبلغ را به روز از ما مطالبه می‌کند؟

اولاً به موجب قانون صدور چک و آراء وحدت رویه مربوط به خسارت چک، باید بگوییم که از تاریخ سررسید چک تا سال مثلاً ۸۰، خسارت چک ازهمان لحظه محاسبه می‌شود و در زمان سررسید شما باید حتماً بدهی خود را می‌پرداختید. پرداختن نکردن بدهی در آن زمان و پس نگرفتن لاشه چک در صورت تسویه حساب نقدی، قصوری بوده که از طرف شما انجام شده است و شما نمی‌توانید از قانون ایرادی بگیرید. 

قانون با توجه به نقش و اهمیت چک در روابط تجاری و معاملاتی شهروندان خسارت تاخیر تادیه یا همان محاسبه پول با نرخ روز را با حساسیت بسیار زیادی لحاظ کرده است. بنابراین، اگر شخصی بعد از بیست سال هم مبلغ چک را مطالبه کند، شما محکوم به پرداخت مبلغ روز خواهید بود، پس لازم است که بیشتر مراقبت نمایید. 

آگاهی حقوقی خود را افزایش دهید تا مشکلات کمتری داشته باشید. 

پیام بگذارید