شرایط پذیرش جنون حین ارتکاب جرم – تحلیل موضوع دختر علوم و تحقیقات

دختر علوم تحقیقات | وکیل حقوقی در تهران
{ "@context": "http://schema.org", "@type": "VideoObject", "name": "Conditions-for-acceptance-of-nsanity", "description": "Conditions for acceptance of insanity while committing a crime - analysis of the girl of science and research", "thumbnailUrl": "http://mohajerilaw.ir/wp-content/uploads/2024/11/template-mosahebeh.jpg", "uploadDate": "2024-11-13", "duration": "PT2M33S", // duration in ISO 8601 format "contentUrl": "https://dl.mohajerilaw.ir/mohajeri-archive/mosahebeh/Conditions-for-acceptance-of-nsanity.mp4", "embedUrl": "https://example.com/embed/video", "interactionStatistic": { "@type": "InteractionCounter", "interactionType": "http://schema.org/WatchAction", "userInteractionCount": 12345 }, "publisher": { "@type": "Organization", "name": "Mohammad Mohajeri", "logo": { "@type": "ImageObject", "url": "https://mohajerilaw.ir/wp-content/uploads/2024/07/Mohajeri-Logo-2-100h.png" } }, "potentialAction": { "@type": "WatchAction", "target": "https://example.com/video" } }

شرایط پذیرش جنون حین ارتکاب جرم – تحلیل موضوع دختر علوم و تحقیقات

اساسا قانون چه سطحی از سفاهت و جنون رو برای افراد در جامعه رافع مسئولیت می‌داند؟ خیلی پرسش خوبی فرمودید، بالاخص راجع به آقای تتلو هم گفتگوهای مختلفی انجام شد و بررسی شد که در نهایت هم همین موضوع جنون مورد پذیرش واقع نشد. بسیار خوب است که در ماجرای اخیر هم این را بدانیم که اولا تشخیص جنون و تشخیص این که من اختلال روانی دارم، با خود فرد نیست. اگر این طور بود، هر شخصی می‌گفت من اختلال روانی داشتم و اراده از خودم نداشتم و این اقدام را انجام دادم. در آن صورت اصلا هیچ کسی را نباید مجازات کنیم. تشخیص جنون بر عهده کارشناس پزشکی قانونی است.

تاثیر جنون در مسئولیت کیفری

بنابراین اگر وکیل این شخص یا خودش مدعی هستند که این اقدام تحت عنوان یک اختلال روانی انجام شده، باید بداند که خود قانون گذار ماده ۱۴۹ قانون مجازات اسلامی صراحتا ذکر می‌کند در حین ارتکاب جرم شخص دارای استدلال روانی باشد در صورتی که قوه اراده او را مختل کند، رافع مسئولیت کیفری او خواهد بود. یعنی قدرت تمیز دادن و تشخیص دادن او را از بین ببرد. برای هر کسی که دچار اختلال روانی باشد، اگر اقدامی انجام دهد، رافع مسئولیت کیفری خواهد بود در صورتی که اختلال روانی، قدرت اراده را از بین ببرد، فرد مسئولیت کیفری نخواهد داشت.

گاهی در رسانه‌ها مطرح می‌شود که حالا من این اقدام را انجام دادم، مشکل روحی و روانی داشتم و دست خودم نبوده، این‌ها در رفع مسئولیت کیفری قطعا نخواهند بود و شخص دارای مسئولیت کیفری است. مگر این که به پزشکی قانونی ارجاع داده شود و با معاینات و بررسی هایی که انجام می‌دهند، وجود بیماری روانی احراز شود.

پیام بگذارید