سهیم بودن در سود قرارداد های مضاربه

سهیم بودن در سود قرارداد های مضاربه | محمد مهاجری

سهیم بودن در سود قرارداد های مضاربه

موضوعی که می خواهم با شما درباره آن صحبت کنم، سهیم بودن در سود در عقد مضاربه است. قرارداد مضاربه قراردادی است که شخص مبلغی از سرمایه خود را به شخص دیگری می‌دهد تا با آن کار گند و دو طرف با همدیگر در سرمایه‌گذاری و سرمایه‌پذیری شریک می‌شوند. یک شخص با سرمایه کار می‌کند و شخص دیگر با آن پول سودی رو به دست می‌آورد که برای اهداف خود می‌تواند از آن استفاده کند.

به موجب قواعد کلی قرارداد مضاربه، دو طرف بایستی در سود و زیان با هم شریک باشند و سود و زیان حتما بایستی توسط مضارب یا عامل یعنی شخصی که با پول کار می‌کند، محاسبه شود. ولی با توجه به شرایط اقتصادی جامعه ما اگر کسی بداند که من سرمایه‌گذاری کردم و در پایان سال متضرر می‌شوم و ممکن است که سرمایه‌پذیر به من بگوید، ضرر کرده‌ایم چنین ریسکی رو نخواهد کرد. ماده ۵۵۸ قانون مدنی، راهکاری را پیش‌بینی کرده که خیلی کارآمد است.

طبق این ماده، سرمایه‌گذار می‌تواند شرط بگذارد که در صورت ورود ضرر، شخص سرمایه‌پذیر به میزان ضرر از مال خودش مجاناً به سرمایه‌گذار تملیک کند. به مانند این که مالی را به سرمایه‌گذار می‌بخشد تا ضرر سرمایه‌گذار جبران شود. این راهکار به ما کمک می‌کند که با امنیت بیشتری سرمایه‌گذاری کنیم و نگرانی از دست دادن اصل سرمایه و همچنین سودها را نداشته باشیم. از اینکه همراه ما هستید از شما سپاسگزاریم.

پیام بگذارید