رقم این اختلاس حدود ۳٫۴ میلیارد دلار (نزدیک به ۱۴۰ هزار میلیارد تومان در زمان اختلاس) است که از لحاظ مقیاس تا زمان خود در ایران بیسابقه بودهاست. این فساد بزرگترین و سنگینترین فساد مالی تاریخ جمهوری اسلامی ایران است.
مدیرعامل چای دبش اختلاسگر نیست! حکم اعدام در انتظار عاملین فساد چای دبش؟
محمد مهاجری وکیل پایه یک دادگستری و مدرس دانشگاه
🔹 در ماجرای چای، فسادگران نان دبشی را از سفره بیت المال برداشتند. درست در همان روزهایی که مردم با کمبود منابع ارزی حول دارو، تجهیزات پزشکی، مواد اولیه شیر خشک و نهادههای دامی که تاثیرات بسیار زیادی بر روی قیمت کالاهای اساسی دارند، روبه رو هستند.
🔹 فساد مالی چای دبش ، توسط ۱ شخص یعنی مدیرعامل چای دبش انجام نشده و باید به دنبال گروه و شبکه فساد باشیم. نکته اول اینکه آیا مدیرعامل چای دبش اختلاسگر است؟ شرکت کشت و صنعت چای دبش، شرکتی خصوصی و سهامی خاص است و نمیتواند مدیرعامل این شرکت اختلاسگر محسوب بشود.
🔹 به موجب ماده ۵ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا اختلاس و کلاهبرداری، شخص اختلاسگر بایستی کارمند دولت باشد و این اموال را به نفع خودش یا دیگری تصاحب یا تلف کند.
🔹 به موجب ماده ۲۸۶ قانون مجازات اسلامی هرکس به طور گسترده مرتکب اقداماتی شود که باعث اخلال در نظم اقتصادی کشور شود، میتواند مشمول عنوان افساد فی الارض باشد. مجازات این فساد فی الارض، سنگینترین مجازات در نظام جزایی و کیفری کشور و اعدام خواهد بود.
2 نظرات
کریم پور
فسادی که در چای دبش اتفاق افتاد مستلزم برخورد دستگاه قضایی بود که به طور مناسب انجام نشد. با تشکر از مطلب خوب شما
محمد مهاجری
درود
بله صحیح است.
سپاس از توجه شما