اصل برائت در حقوق کیفری

با رادیو پیام قانون بدانید

اصل برائت در حقوق کیفری

سلام، من محمد مهاجری ، مدرس دانشگاه و وکیل پایه یک دادگستری هستم. در این گفتار به موضوع « اصل برائت و حقوق کیفری » می‌پردازیم. گاهی اوقات، فردی از شخص دیگری شکایت می‌کند و این موضوع می‌تواند باعث نگرانی و دل‌نگرانی شخص مورد شکایت شود. سوالی که غالباً پیش می‌آید این است که چگونه می‌توان بی‌گناهی خود را اثبات کرد؟

پاسخ این است که شما بی‌گناه هستید و طبق اصل برائت، این پیش‌فرض وجود دارد. شما نیازی به اثبات بی‌گناهی‌تان ندارید؛ بلکه این شاکی است که باید ادعای خود را مبنی بر گناهکار بودن شما ثابت کند. قرار است که مدعی، دلایل لازم را برای اثبات ادعای خود ارائه دهد و شما هیچ تکلیفی در این زمینه ندارید.

لزوم اصل برائت در حقوق کیفری

اصل برائت در حقوق کیفری به‌شدت کمک می‌کند و نگرانی‌های شهروندان را کاهش می‌دهد. بنابراین، اگر از شما شکایت کیفری شد، به دنبال اثبات بی‌گناهی خود نباشید؛ بلکه از طرف مقابل بخواهید که به دادگاه دلایل محکمی ارائه کند، مانند شهادت شهود، اقرار و یا مستندات قانونی دیگر.

بدون ارائه دلیل، هیچ‌کس نمی‌تواند مجرم تلقی شود. از توجه شما به این موضوع سپاسگزارم. با رادیو پیام همراه باشید و به روز بمانید.

 

اشتراک‌گذاری:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

پیام بگذارید

محمد مهاجری

پست‌های مرتبط

قرارداد اجاره مسکن | وکیل ملکی در تهران

قرارداد اجاره مسکن ۱۴۰۴

قرارداد اجاره مسکن یکی از مهم‌ترین مدارک قانونی است که روابط میان مستاجران و موجران را تنظیم می‌کند. این قرارداد تضمین‌کننده حقوق و مسئولیت‌های هر